​CNC megmunkálás új komponensekkel - LIGNA 2017Világpremier: az új BMG 310 széria
Szabadon hozzáférhető gépasztal és több hely a szerszámoknak: ez csak két  ismérv a sok közül amelyek a Homag új BMG 310 szériáját kiemelik. A gépek fejlesztésekor  a már jól bevált egységeket ötvözték új komponensekkel. A stabil, hegesztett acél portálszerkezetre alapozva, a felhasználók igényeihez mérten számtalan konfigurációs lehetőség kínálkozik a felépítést illetően. A konzolos asztalok a kétkörös rendszerben, a LED-es pozícionálás segítő vagy automata gépasztal alkalmassá teszi a gépet marástól az élzárásig bármely felhasználási területre.


3 oldalról hozzáférhető asztal
A felhasználó egyszerűen felhelyezheti vagy elszedheti a nagyobb alkatrészeket is, hiszen a gépasztalt úgy alakították ki, hogy több oldalról is szabadon hozzáférhető legyen és ne gördüljön semmi akadály az útba. Ugyanígy a gép tisztítása és karbantartása is egyszerűsödik. Ez részben köszönhető a minden oldalról zárt burkolatnak, mivel így a gép rugalmasan illeszkedik a beépítési helyzethez anélkül, hogy további biztonsági intézkedéseket igényelne. A korábbi jól bevált tulajdonságok ezután is megmaradnak: így pl. a élanyagtár elhelyezése, amely az aggregát felől kényelmes hozzáférést biztosít.

32 szerszámhely
„Minden  a tárban“, mondhatnánk, ugyanis az új szerszámtár összesen 32 szerszám cseréjére ad lehetőséget. Ez rendkívüli sokoldalúságot biztosít és bármely alkalmazási területre elegendő szerszámhelyet kínál. A koncepció: 24 pozíciós külső kör és egy belső 8 pozíciós gyűrű optimális helykihasználást eredményez.
Rend a gépasztalon
A konzolok energiaellátását rejtett, fekvő kábelkötegeken keresztül biztosítják. Így a leeső darabok nem akadnak fel ill. nem károsítják azt. A rögzítő konzolok mind a gépváz keretén belül helyezkednek el, ami biztosítja,  hogy a leeső darabok belülre egy forgácsszalagra hulljanak, ez nagy előny az automatikus gyártási rendszerbe történő illesztés során.

Az új gépkezelés, a powerTouch PC87
A PC87 vezérléssel a Homag következetesen továbbfejlesztette az érintőképernyős vezérlését.  A gépváz, a konzolok, a rögzítőpapucsok , a megmunkálások, beleértve a munkadarabokat is, forgatható 3D modellként jelennek meg. Kiszámítja a szükséges rögzítőpapucs mennyiséget és a pozíciójukat. Ezután a rögzítőeszközök áthelyezhetők, törölhetők vagy érintéssel újonnan hozzáadhatók. A munkadarab forgatható 90 fokos lépésekben, hogy optimális rögzítési helyzetet érjen el. Az integrált megmunkálási lista lehetővé teszi egy teljes programsorozat listájának feldolgozását. Automatikus üzemmódban a vezérlőrendszer automatikusan új programot használ a listából, amint egy hely feldolgozása megtörtént.
A CNC számos funkcióval bővült, így a kezelőnek jobb és gyorsabb vezérlése van a gépen. Például az éppen futó programban megjelenik az összes fontos információ, például az aktív eszköz, az aktuális megmunkálási makró, és az összes tengely pozíció.
Könnyen használható
A kisebbik testvért, a BMG 110-et szkenner funkcióval és komfortcsomaggal, 2016 év elején mutatták be először, amely új mércét állított fel az egyszerű gépkezelés terén. A fő kezelési funkciók elérhetők a gépvázon vagy az oldalsó ütközőkön. A BMG 310 esetében ez a kezelési elv tovább fejlődött. A gépállapot kijelző funkciói ezekbe a nyomógombokba integrálódtak.  A korábban már alkalmazott széles lábléc érzékelő, amely a lábmozdulatokat is érzékeli, új funkciókkal bővült. Egy második érintőképernyő is található a gépen, amelynek köszönhetően mindkét oldalról könnyen működtethető a megmunkálóközpont.


Új Nesting eljárás - Önmegvalósítás egyedi bútorfrontokon
A bútorfrontok területén továbbra is megmaradnak az egyedi igények, amelyek megkövetelik az extravagáns formákat és színeket, amely még az egyedileg nyomtatott bútorfrontokig is eljut. Ezért a bútorgyártóknak nagy kihívással kell szembenézniük: hogyan kell szabni az egyénileg tervezett frontokat, hogy a panelek tökéletesen illeszkedjenek? A megoldás a Homag új Nesting eljárása. A frontok úgy kerülnek megmunkálásra, hogy később egyetlen tökéletes összképet adjanak. Az automatizált új nesting eljárás a „passzer-eljárás“ esetében az úgynevezett illesztési jeleket a gépen lévő kamera kiértékeli és a megfelelő sorrendben pontosan a megmunkálandó elemeket marja ki.


 
   

 

REFERENCIÁK

Mi más, ha nem a Lignomat?

Már a Lignomat Kft megalakulása óta kapcsolatban vagyunk a céggel.  Tovább...

 

HÍREK

Szervizmérnök/szerviztechnikus álláslehetőség

A Lignomat Kft. növekedése szükségessé tette, hogy csapatunkat tovább bővítsük egy kiváló szervizmérnök/szerviztechnikus személyével. Tovább...

Weinmann Treff 2017

Idei évben is várja az érdeklődőket a Homag csoport és a Lignomat Kft. a november 23-24-én megrendezésre kerülő Weinmann Treffre, S. Johann-Lonsingen-ben, Németországban. Tovább...

Ki nyerte a szerviz és alkatrész utalványt?

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy mgtisztelte jelenlétével a Garzon - Lignomat közös szakmai napját. Külön hálásak vagyunk az utólag emailben küldött értékelő kérdőív kitöltőinek, nagyon hasznos válaszokat kaptunk. Tovább...

Egy Gold Stevie Award díjas weboldal - HOMAG

A HOMAG csoport új weboldala elnyerte az idei évben a Stevie International Business Award díját. Tovább...

NEMCSAK GÉPET, INNOVÁCIÓT IS VETTEK - faipar.hu

A Garzon Bútor Zrt. nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a 2015-ös hannoveri kiállítás után úgy döntött: beruház, hogy a magyar bútogyártásban elfoglalt pozícióját tovább tudja erősíteni Tovább...